PROGLAS  HRVATIMA BRČKO DISTRIKTA

Štovane Hrvatice i Hrvati!

Kao sto ste upoznati,u Becu su osnovana dva KUD-a:KUD BH „Rubina“ Bec i KUD “Bosanska Posavina” Bec.U osnivanju oba KUD-a sam dao svoj doprinos,kao i u osnivanju Hrvatskog narodnog vijeca-ogranak Bec.

I sve to iz ljubavi prema svome hrvatskom narodu,napacenom rodnom kraju-Bosanskoj Posavini,hrvatskim selima Brcko Distrkta.Mnogo truda,umijeca,vremena,financijskih i materijalnih sredstava sam poklonio u ime te ljubavi,i nikakvu materijalnu ili finacijsku korist nisam stekao iz tog dobrotvornog rada..

U osnivanju udruge HNV je bio slab odziv brcanskih Hrvata,ali je kod osnivanja KUD-a BH “Rubina” odziv bio velicanstven,jer je oko deset posto brcanskih Hrvata dolazilo na ova druzenja.Ni od koga nismo dobili nikakvu pomoc(institucije,drugi zavicajni klubovi) ali nas nitko nije ni sprecavao u nasem radu i nastojanju da probudimo uspavane brcanske Hrvate u Becu.

Nazalost,nakon samo nekoliko mjeseci mnogi su uvidjeli samovolju nekoliko pojedinaca,i odusevljenje pocelo da splasnjava i sve manje je dolazilo na probe.

Pokusao sam se usprotiviti ovom nedemokratskom vodjenju drustva,ali sam bio zrtvovan od svojih bivsih prijatelja sa kojima sam uspio stvoriti velicanstveni KUD brcanskih Hrvata u Becu.Uvidio sam da nemam nikakvu potporu,jer je svako htio da ostane neutralan,i povukao sam se iz svega toga,iako sam bio izlozen lazima,klevetama,optuzbama primitivnih,agresivnih osoba.

Kada su u KUD-u BH “Rubina” odlucili da ne nastupe na finalu HNL u Becu,(a nastupili su na rodjendanu jedne bake iz Ulica),zamoljen sam od Petra B.,da spasimo obraz brcanskih Hrvata,i mi smo sakupili 15 igrac-a/ica i velicanstveno pokazali ljepotu narodnih nosnji brcanskog kraja pred oko 2 tisuce Hrvata.

Poslije toga rodila se ideja da se osnuje novi KUD,te sam dao svoju podrsku i ponudio suradnju.

Protiv osnivanja novog KUD-a nisu bili ni Srbi ni Bosnjaci,vec zamislite:Hrvati Brcko distrikta koji su vidjeli opasnost za KUD BH “Rubina” Bec.

Za nepovjerovati:predsjednik HNV-a u Becu,Anto S.-Baja,koji se ponosi sloganom:”Hrvatsko jedinstvo-to smo mi”, je nazvao svecenika i slagao da brcanski Hrvati nemaju probu,tako da se probi odazvalo vrlo malo Hrvata.

Ivo S: mi je poceo prijetiti: “znacest ti am 04.05.09 03:08

Hej vito gade jedan g.... jedno lopovsko sad siga stvarno pretjerao samo da znas daces popusiti ili ovdje u becu ili u bosni nije vazno KUD dasi smjesta zaboravio jeridalje mislis dasi bog u njemu a obicni si lopov bio bices i ostaces a pravis se dasi janje.”

Optuzivali su me za pronevjeru novaca,prijetili,psovali,zahtijevali ukidanje web portala: “markooo am 24.06.2009 16:03

akoooo ova stranica se ne ukine ja cu je hecken i computer od vite pa ce kurc moc upaliti”

Cak i prijavom u finanzamtu: “rubina-girl am 24.06.2009 16:25

Sutra idem u Finanzamt da prijavim Vitu da plati Kaznu pa ce onda ukinuti ovi Stranicu na kojoj laze o Rubini,i mi cemo ostati najbolji.”.

Najvecu pogresku su napravili,kada su nakon istupa primitivnih pojedinaca,poslali prijetece pismo,iza koga je sluzbeno stao Kultur Sport Verein Brcko Distrikt,odnosno KUD “BH “Rubina” Bec.

Nikakve ucjene,klevete,lazi,prijetnje i sprecavanja nisu pomogli:

KUD “Bosanska Posavina” Bec je uspjesno osnovan,i napreduje punom parom.

Organizacijske poteskoce su se pojavile kada se 4 dana prije probe javi da je sala zauzeta,tako da se pocinje sumnjati da su u protivnike novog KUD-a umijesani i drugi Hrvati(ne samo KUD BH “Rubina”),neke politicke stranke ,pa cak i svecenici: “Anonym am 24.06.2009 16:21

neka nekaa vidicemo ko ce smjet igrat u casablancii hahahah samo 2 puta jos”

Zahvaljujuci upornosti,te trudu i zalaganju desetine vrijednih Hrvata,uspjeli smo sve te probleme otkloniti i pokazat cemo svima,da iako nas Hrvati sprecavaju,KUD “Bosanska Posavina” Bec ce uspjesno predstavljati Hrvate Bosanske Posavine,i svi ce biti ponosni na njega.

Blokirao sam You Tube klipove,i fotografije koje su moje autorsko djelo,te zahtijevam da se ostale skinu sa portala : http://www.kud-bh-rubina-bec.de,sve dok se Kultur Sport Verein Brcko Distrikt,odnosno KUD BH ”Rubina” Bec,sluzbeno ne isprica Hrvatima bosanske Posavine,sto pokusavaju na sve nacine da onemoguce djelovanje novog KUD-a.

Ivo i Manda S:,te obitelj Ive P:-N: bi se trebala meni i mojoj obitelji ispricati zbog sirenja lazi,klevete,optuzbi,prijetnji,..

Anto S:-Baja bi se trebao ispricati hrvatskom narodu,jer je svojim postupkom unistio hrvatsku udrugu –HNV u Becu.

Tek nakon ovih isprika ponudit cu svoju suradnju i dati dozvolu za koristenje mojih autorskih djela,a dva KUD-a ce uspjesno suradjivati i pomiriti Hrvate Brcko Distrikta i cijele Bosanske Posavine.

Hrvatsko jedinstvo nam sada treba,kao kruh nasusni,ne samo kao fraza i floskula,vec uistinu,jer za dvije godine,ce se pokazati da li nas ima samo 17 tisuca ili 27 tisuca u Brcko Distriktu,odnosno 46 tisuca ili 131 tisuca u Bosanskoj Posavini.Kada mi budemo jedinstveni ,onda ce i politicke stranke hrvatskog naroda u Bosanskoj Posavini biti prisiljene da suradjuju i da rade na jedinstvu i zajednistvu.

Ovaj proglas cu poslati svim portalima Hrvatskih sela u Brcko distriktu(ako zele da objave),na adresu Kultur Sport Vereina Brcko Distrikt,KUD-a BH „ Rubina“ Bec,HNV-a Brcko Distrikt-ogranak Bec,te zahtijevam da se procita clanovima,isto kao i clanovima KUD-a “Bosanska Posavina” Bec.

 

Uz prijateljski pozdrav,i oprez:Nemojmo nikoga podcjenjivati,svoj trud i zasluge preuvelicavati.

Beč,02. Listopad 2009                                                                        Vito                                                        

                                                                                             drenova20@hotmail.com

 

OTVORENO PISMO UPRAVI KUD-A BH „RUBINA“ BEČ

Koliko zloba,oholost i mržnja može da bude jaka pokazuje zadnji incident Uprave KUD-a BH „Rubina“ Beč.

Prije nekoliko tjedana su zbog nemoći i straha da prate i gledaju uspješno napredovanje novog zahuktalog KUD-a,poskidali profesionalne izvještaje sa uspjehom tog „omraćenog KUD-a“,a da nitko ne bi mogao posumnjati u njihov sramni čin i svoj sirotinjski plakat za proslavu jubileja su skinuli.

Ovog tjedna su ,iako imaju svoja dva plakata na oglasnoj ploči u predvorju crkve Hrvatske katoličke misije u Beču, Am Hof,skinuli jedan od dva plakata KUD-a „Bosanska Posavina“ Beč i postavili svoj treci plakat u kojem se cinično ispričavaju zbog rasprodaje karti.

Čemu toliki primitivizam i mržnja, moji bivši prijatelji?

Sve sto ste pokušavali niste uspjeli:

1.Pokusali ste me proglasiti neradnikom,lopovom,zločincem,prevarantom,niste uspjeli.Samo vaši slijepi sljedbenici još vjeruju u te vaše optužbe i laži.

2. Pokušali ste ocrniti moju obitelj i obezvrijediti moj dobrotvorni rad u budjenju brčanskih Hrvata,niste uspjeli.Možete koliko hoćete blatiti moj trud i zalaganje,nitko vam više neće vjerovati.

3.Pokušali ste me zaplašiti slanjem prijetećeg pisma ,niste uspjeli.Rado bih da podignete krivičnu prijavu protiv mene,da na svjetlo dana izadje sva istina o vama i meni.U TRENUTKU SPOZNAJE

mogu svi pročitati vašu i moju istinu.Ja vas žalim,i stoga vam opraštam,jer zbog vaše zlobe,primitivizma i oholosti vi ste slijepi od mržnje.

4.Pokušavali ste me prisiliti da zatvorim prvu stranicu KUD-a BH „Rubina“,ali nemam straha od vas.Ona će i dalje postojati,i na njoj ce svi moci napisati svoje misljenje u PULSU NARODA

jer vi ne dopustate svojim članovima da vam bilo što kritički napišu,a morate i vi liječiti svoju paranoju.

5.Pokušavali ste me ucijeniti prijetnjama i uvredama da pomognem drugim Hrvatima u osnivanju novog KUD-a,ali niste uspjeli.KUD „Bosanska Posavina“ uspješno djeluje i okuplja preko 200 Posavljaka iz već preko 40 mjesta Bosanske Posavine.

Dokle više?Kada cete se osvijestiti od svoje mržnje i oholosti i spoznati svoje zločine koje ste učinili meni,mojoj obitelji i Brčanskim Hrvatima?

Unistili ste Udrugu koja je zapocela buditi brcanske Hrvate u Becu.Htjeli ste sprijeciti druge Hrvate da se organiziraju i osnuju novi KUD?Otkuda sebi da uzmete to pravo?Rastrgali ste ponos svih Brcanskih Hrvata,koga smo svi skupa stvarali.Doveli ste ga na rub propasti.Kada sam vas upozoravao da sve ide u krivom smjeru,vi ste me javno izvrijedjali i tjerali iz Casablance.Ostali clanovi su bili neutralni,nisu htjeli da mi daju podrsku.

Za one koji me optuzuju da sam podvio rep i napustio KUD,kada je trebalo da se uvede red,napomenit cu cinjenicu da sam tjedan dana pregovarao i bio spreman da oprostim za sve uvrede,a imao sam i spreman PROGRAM SPASA(procitajte TRENUTAK SPOZNAJE ,da se pomireni pojavimo pred clanovima i demokratski,prema zakonu i statutu nastavimo djelovati u KUD-u.

Za one koji tvrde da su neutralni ,a idu na probe jednog ili drugog KUD-a neka posluzi djecija logika:samo onaj koji ne ide na probe nijednog KUD-a je neutralan.

Božić dolazi,ja vam sve oprastam,ali ne osjecate li potrebu da se nekom ispicate:meni i mojoj obitelji ne morate,jer vas zalim,ali brcanskim Hrvatima,i Hrvatima Bosanske Posavine svakako bi trebali.Unistili ste mnogo toga sto smo svi skupa stvarali.

Sada morate spašavati,što se spasti da,ali prekinite sa svojim primitivizmom i barbarizmom.Samo sa novim,demokratski orijentiranim i razboritim Hrvaticama i Hrvatima ću suradjivati i dati svoju podršku.

Svi oni koji znaju o meni više nego ja sam(osim one četiri osobe koje su iznevjerile svoja uvjerenja )neka mi se jave,sa dokazima i činjenicama,a ne zlobnim jezicima.

Beč,11. studeni 2009                                                                                       Vito

 

 

HNV je udruga gradjana,nevladina organizacija koja je „iznjedrena iz tuge i muke bosanskog Hrvata“,kako je to slikovito opisao fra Petar Matanovic,osnovana 06. veljace 1994 godine,cija je temeljna djelatnost ostvarivanje i zastita nacionalnih interesa Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Ogranak HNV-a u Becu je osnovan 19.travnja 2008 godine s glavnim ciljem : okupljanja i druzenja brcanskih Hrvata,prestanka pasivnosti,aktivnog sudjelovanja u drustvenom i politickom zivotu Brcko distrikta i Bosne i Hercegovine; integracija,a ne asimilacija,jer trecina brcanskih Hrvata zivi i radi u Becu.

Hrvatski svjetski kongres (HSK), osnovan pocetkom srpnja 1993. godine, kao medjunarodna neprofitna, nevladina i nestranacka organizacija, ima za cilj okupljati i povezivati hrvatske udruge i ustanove izvan domovine i tako stvarati uvjete njihovoga uspjesnijeg djelovanja za nedvojbene interese hrvatske domovine i hrvatskog izvandomovinstva. Usto djeluje na prezentiranju i povezivanju svekolike hrvatske baštine velikom obitelji naroda svijeta. HSK djeluje prema svojim statutima, dragovoljnog je karaktera, a povezane udruge i ustanove rade zajednicki ono o cemu se dogovore, dok u ostalim djelatnostima svaka udruga ostaje potpuno samostalnom i djeluje prema vlastitim nacelima.

GLAVU GORE

Ponekad stvari loše stoje

ili bar tako izgleda;

ponekad misliš kraj da to je

i da izlaza nikakvog nema .

 

Ponekad nas i nebo pritišće

i sunce tamom sija;

ponekad nam nestane snage

a osama nam je najmilija.

 

Ponekad gubimo vjeru u ljude,

jer vide sebe samo,

a nama prijateljstvo nude,

dok im sve ne damo !

 

Prijatelju, glavu gore;

sve je to samo čovjek !

Ne trebaju ti na čelu bore,

tako je bilo oduvijek .

 

Čovjek je čovjeku vuk

od pamtivijeka,od doba

kad je nosio strijelu i luk

i slabo ima tome lijeka.

 

Glavu gore i hajde dalje,

prekriži prošlost ružnu;

ne bacaj svoju snagu nemani

u ralje,učini promjenu nužnu.

 

Biti plemenit i biti iznad

pustit, oprostit, učinit korak prvi;

jedino onda možemo vjerovat

da nije kraj kada nas izjedu crvi !

 

                                     Joja

 

KUD  BH "RUBINA“

 

Sastali se dobri ljudi

pa govore vijesti nove;

novi KUD je rodio se

,KUD „Rubina“ on se zove.

 

Skupila se sva divota

hrvatskoga naraštaja,

da njeguje kolo, pjesmu

iz rodnoga zavičaja.

 

Pa nedjeljom poslije mise

okupi se mnoštvo svijeta,

da uživa u tom vezu

čarobnoga kolopleta.

 

I ne mogu odoljeti

pa igraju cura, snaša,

kad zabruje zvonke žice

našeg mladog šargijaša.

 

Tko će mladost obuzdati

kad u kolo se uhvati;

cupni nogom, skokni amo

hajde da se nadigramo.

 

I pjesnike nadahnuše

da napišu koje slovo,

da stiho'ma opijevaju

KUD „Rubinu“, čudo novo.

 

A pjesnička duša nije

kao slijepac, kad ga vode

već ljepotu kada vidi

najljepše joj pjeva ode.

 

        Ilija Ilić-Gornja Skakava

_____________________

 

KUD-u RUBINA

 

Velika je bila želja

napaćenih naših sela,

trgnuti se , oživjeti;

strašni rat zaboraviti,

uzeti ponovo šargiju

i violinu u seljačku snažnu ruku,obuć

i opet starinsku rubinu,oplećak i zepe,

ustaknut krpu !

 

Iznenada, ko iz vedra neba,

pojavi se KUD RUBINA

kao nešto što svima treba,

k´o melem na ranu  Hrvatima!

 

Odgovor je ovo pravi poštenih,

Bogu vjernih ljudi

i rušenju i mržnji

i stravi ,sto je posija

ljudski mozak ludi.

 

Samo naprijed, prijatelji

ne dajte se omest ničim;

uz vas smo i s vama,

hrvatski se narod

ponosi vama i diči.

 

                Joja-Drenova

_____________________

 

„RUBINA"

 

Mili Bože a što je milina,

Kad zasvira šargija i violina.

U kolo se svi hvataju tada,

i"osmica" naša započinje sada.

 

Noga zemlju ne dotiče,

a tamo iz kola neko viče:

Lupni nogom tamo amo,

hajde da se nadigramo.

 

Kolo igra sva se zemlja trese,

da zaigraš želja te ponese.

Kolo igra i cura i snaša,

to poznata "osmica" je naša.

 

A nošnja na njima,

što im lijepo stoji.

To je sve ljepota,

Posavke i Posavljaci moji.

 

Zato igrajte i nedajte se.

Nek vas želja još jače ponese,

A mi recimo glasno svima:

Neka živi nam KUD "RUBINA"!

 

                   * Miško-Krepšić*

_____________________

 

RUBINA

 

Od poluvjerca rubina,

djevojčurak je nosi,

nije ona prava cura,

al se majka njom ponosi.

 

Poluvjerac, kažeš?

A, šta ti to, bona, znači?

Ma, to ti je kad se predja

kroz pomuk provlači.

 

Vremena su bila takva,

ma, ni ova nisu laka.

Bog je svakom, odredio vrijeme,

otkako postoji čovjek na zemlji.

 

O teškom životu su aktualne teme,

i o ljudskim odnosima,

o rasama i vjerama raznim,

zanose se ljudi pričama praznim.

 

Nemojmo se zavaravati ljudi,

nije naše da covjek čovjeku sudi.

Tko nije grešan medju nama,

čiji mozak nikad ne zahvati tama,

koja li jedinka kroz život može da kroči sama?

 

Nismo li se možda danas,

malo i preveć uznijeli,

jesmo li već zaboravili

kako su nam oci i djedovi

uz plug, drljaču i kosu se proveli?

 

Ipak oni su često bili orni i veseli.

Poslije napornog dana,prije posne večere,

večernju molitvu bi počeli i svi su glasno molili

i Svevišnjeg Boga su hvalili

i onda bi onako gladnina toplu večeru navalili.

 

Mladi bi potom na

Oskubenici bili i pjesmom darovani dan bi ispratili.

Uvjek je bilo šale,

stariji su zafrkavali mlade,

ali nije bilo toliko prostakluka,

kada danas pogledate Portal,

ma, ima da vas uhvati muka.

 

Zaboravimo se onako u samoći,

mislimo da nas niko ne vidi,

ne sramimo se mladjih,

ne bojimo se strarijih,

a zaboravimo da iznad nas postoji i Božja ruka.

 

Želimo biti pravi,

uvjek mislimo da smo glavni,

drugog podcjenjujemo,ružimo ga pa čak i psujemo,

jutros ustajemo i već kujemo plan kako da nekome zagorčimo dan?

 

Kako je lijepo, o dobri ljudi,

kad u toku dana steknete

novog prijetelja,

o, kako je srce puno kad znamo da smo ispunili želju roditelja.

 

I zato neka nam bude drago

što djevojčurak ima rubinu

od poluvjerca,što je majka ponosna na curetak,

što joj kćerka ne mora nositi jednožicu što ima pregaču bogato potkićenu,

 

što je urušena paricama,

što djevojčurak je najljepša medju curicama,

što ima curce sa ogledalcima ima kundurice sa škripovima

i kad ponosno prolazi

da zaigra srce mladim momcima.

 

                                                   Marko Krnjić-Krepšić

OTVORENO PISMO HRVATIMA BOSANSKE POSAVINE

 

Pročitah PRIOĆENJE ZA JAVNOST,koje je napisao moj bivši prijatelj-predsjednik HNV BD-ogranak Beč.Izmedju ostalog pise:

 

„Hrvatsko Narodno Vijeće BD-Podružnica Beč je nakon ravno 2 godine postojanja i uspjesnog djelovanja odlučio da obustavi aktivnosti.Da podsjetimo da su strateški projekti i ciljevi oko aktiviranja i organiziranja Brčanskih Hrvata u Beču u cjelosti provedeni i postavljeni na čvrste temelje“.

 

Da bismo mogli analizirati istinitost ovih tvrdnji podsjetimo na Program(plan i ciljevi) HNV BD-ogranak Beč:

 

1.Okupiti svih 7.000 brčanskih Hrvata u Beču u jednu udrugu.

Ne samo da se Hrvati BD nisu okupili u jednu udrugu,nego je Predsjednik HNV-ogranak Beč-Ante Šarčević-Baja,svojim nedosljednm postupcima,gazeći svoja uvjerenja razjedinio i posvadjao Hrvate BD.

 

2.postati krovna organizacija svih stranki Brčko Distrikta sa hrvatskim predznakom

(suradjivati i pomagati sve stranke koje zele suradnju).

Politikanstvo hrvatskih čelnika u BD,je doprinijelo jos većem neslaganju medju Hrvatima u dijaspori,a čelnici HNV su svojim nepromišljenim i pogrešnim izjavama i postupcima unijeli još veći nemir.

 

3.Osnovati i oživjeti Zavičajni klub brčanskih Hrvata u Beču.

Osnovan je i ozivio Zavičajni klub,ali se pretvorio u privatni klub nekoliko narcisoidnih,neobrazovanih i opasnih osoba,koji zastupaju samo privatne interese i interese svojih sela(Ulice,Boderište,Dubrave,Lipovac i još nekolicinu).

 

4.Utjeloviti KUD Hrvata Brčko distrikta(mlade okupiti da uče kulturu i običaje,da se druže skupa).

Utjelovljen je KUD brčanskih Hrvata „Rubina“ Beč,ali se pretvorio u privatni KUD Mate Stjepanovića,i njegovih slijepih sljedbenika,sa ciljem samopromidžbe,i boljeg statusa u društvu političara i gospodarstvenika.Svojim samovoljnim odlukama,kršeci Statut i zakone o udrugama,ovaj KUD je rastrgan,ljudi u njemu posvadjani i Zavičajni klub je doveden do ponora.

 

5.Osnovati Sportske klubove brčanskih Hrvata.

Jos prije 15 godina su vrijedni Hrvati osnovali SK „Ravne Brčko“,a poslije i SK Župa Zovik“.HNV je KUD „Rubinu“ pretvorio u Sportski klub,jer je dao izraditi 80 trenerki sa grbom ovog KUD-a što je čisti snobizam.

 

6.Osnovati Savjetodavno(Izvrsno) Vijeće HNV BD-ogranak Beč(iz svih 30 sela brčanskih hrvata po jedan predstavnik).

BEZ KOMENTARA.

 

7.Napraviti popis svih brčanskih Hrvata u Becu,i utvrditi točan broj.

BEZ KOMENTARA.

 

8.Sakupiti probleme svakog hrvatskog sela BD posebno,i utvrditi prioritete.

Sa neobrazovanim,oholim i nesposobnim čelnicima udruge je nemoguće bilo kakav ozbiljan projekat ostvariti.

 

9.Utjecati na hrvatske predstavnike u Skupštini i u vladi Brčko distrikta,za poboljšanje standarda i napretka hrvatskih sela.

BEZ KOMENTARA

 

10.Organizirati najmanje jednom godisnje Susret brčanskih Hrvata uz izvornu pjesmu,violinu i šargiju,hrvatske običaje i narodne nošnje brčanskog kraja.

Ne samo da HNV nije bio sposoban organizirati nijednu festu subotom,nego je oduzimao pravo drugim Zavičajnim klubovima da organiziraju Drugi susret Hrvata BD,te je zabranio nastup KUD-u BH „Rubina“ Beč,a pojedinci iz te Udruge,odnosno KUD-a su svojim primitivizmom izazvali skandal i zamalo veliki eksces na toj manifestaciji.

 

Predsjednik HNV BD-ogranak Beč:Anto Šarčević Baja je nastojao na sve moguće načine da onemogući Hrvate Bosanske Posavine da osnuju KUD.Zbog toga će ova udruga nositi veliku mrlju u povijest,jer umjesto da zbližava i pomaže vrijednim entuzijastima da se organiziraju i probude uspavane Posavljake,uzela je sebi za pravo da samoproglašene vodje odredjuju tko smije ,a kome je zabranjeno da organizira Hrvate u Beču.

 

Hrvati Bosanske Posavine očekuju Javnu ispriku gospodina Ante Šarčevića-Baje.

Žao mi je zbog truda,zalaganja,materijalnih sredstava i intelektualnog napora koje sam ulagao više od godinu dana u budjenje Hrvata Brcko distrikta i u HNV-kao udrugu gradjana koja je trebala upozoravati hrvatske čelnike,kada svoje interese i interese svoje stranke stave ispred interesa Hrvatskog naroda,ali sam i sretan sto postoje dva KUD-a u koja sam uložio svoju ljubav prema rodnom kraju.Oni koji su me optuživali,klevetali,prijetili i blatili su dužni očuvati ono što smo skupa utjelovili,ili prepustiti da to učine iskreniji i sposobniji,a ako unište i KUD BH „Rubina“ ostaje KUD svih Posavljaka kao svijetli primjer iskrene ljubavi prema Bosanskoj Posavini, kao najveći Zavičajni klub Hrvata Bosanske Posavine u svijetu.

 

Beč,20. Travanj 2010                                                                                    Vito

_______________________________________________________________________________

 

NASLOVNICA.DRENOVA.MULTIMEDIJA.KNJIGA PRIJATELJA.VIZIJA.Kontakt.